iCup tournament administration

Tag til Italien med din håndboldklub

Gode råd og information om stævnet


Elsker du håndbold og vil du gerne deltage i et internationalt stævne til sommer - så er Interamnia World Cup det helt rigtige!


Interamnia – der betyder mellem floder – hentyder til byen Teramos placering mellem floderne Tordino og Vezzola. I denne skønne klassiske by for foden af Italiens højeste bjerg Gran Sasso afvikles til sommer, det der med tiden er blevet håndboldens mesterskaber for unge fra hele verden.


Stævnet, der første gang blev afholdt i sommeren 1973, er for både piger og drenge i alderen 12-18 år. De seneste år er der også blevet plads til senior hold i turneringen.


Stævnet danner den perfekte ramme for styrkelse af sociale relationer på de nye årgange og byder på mange gode oplevelser med danske og udenlandske venner i det italienske byliv. Stævnet har udviklet sig gennem de seneste år og er i dag både et fantastisk håndboldstævne og et multikulturelt forum for unge.


Der overnattes på skoler og spilles på pladser og gårde og alt sammen er med til at give spillerne en anden forståelse af andre unge uanset om de kommer fra Italien, Polen, Canada eller Taiwan.

Det koster det at deltage


Prisen for at deltage i stævnet afhænger af flere ting.


Som udgangspunkt kan du regne med en pris på 3.800 kr. for transport og deltagerafgift. Det inkluderer også opholdet på skole eller på campingplads ved stranden.


Mad og drikke i Teramo er billigere end danske forhold og du kan regne med at klare dig for omkring 1.300 kr. i otte dage. Typisk vil du kunne klare dig for 20 euro om dagen plus et lille bidrag til fælles morgenmad.


Hvis du skal med til Italien til sommer skal du altså afsætte ca. 5.000 kr. til turen. Denne pris inkluderer transport, deltagergebyr og ophold inklusive måltider – altså alt nødvendigt på turen. Afhængig af klubtilskud kan turen gøres endnu billigere - tal med din klub eller træner herom.

Første gang i Teramo?


Hvis det er første gang du deltager i Interamnia World Cup er der sikkert mange spørgsmål der melder sig. Som træner eller holdleder kan du besøge stævnekontoret når i ankommer til Teramo. Her får du hjælp til at finde stedet i skal overnatte på samt får udleveret en stævnepakke med mange relevante oplysninger.


Stævnekontoret finder man bag den centrale kirkeplads Piazza Martiri della Libertà. Adressen er starten af Via Nico Palma ved Corso Cerulli.

Gode råd om stævnet


Interamnia World Cup afvikles som udgangspunkt i Teramo som er en afgrænset by med et lille hyggeligt centrum der er nemt at overskue og finde rundt i.

Spillere kan selv gå ud og spise og siden mødes ved Campo 1 på det store torv midt i byen.


Men det er en god ide at aftale nogle simple regler.


Nogen hold følger samme regler som klubben traditionelt håndhæver ved andre stævner - andre tager en mere let holdning til eksempelvis alkohol.


Når spillerne færdes i grupper af tre eller flere spillere opstår der erfaringsmæssigt aldrig problemer.

Hvor mange kampe spiller man?


Normalt er puljerne besat med seks hold. Så som udgangspunkt får alle hold fem indledende kampe. Bliver holdet nummer et eller to i sin pulje er der mulighed for mellem- og slutrunde kampe frem til finalen.


Hvis ikke holdet har mulighed for at kvalificere sig til slutspillet er der mulighed for at aftale træningskampe. Tal med sekretariatet på dagen hvor holdet ønsker en kamp og aftal spillested og modstander.


Det vil typisk være muligt at få lov til at låne en tid i en af hallerne - campo 2, 10, 11 eller 12. Ellers kan man måske nøjes med campo 3 som er en bane med gummiunderlag.

Ofte er hviledagen eller en af de sidste dage i stævnet det bedste tidspunkt at afvikle en træningskamp på.


Stævnekontoret vil også kunne skaffe dommere til træningskampe.

Det kan du pakke


Hvis du allerede nu er klar til at deltage i Interamnia World Cup følger her et simpelt forslag til hvad du kan tage med dig på turen.


Brug din sunde fornuft men lad dig gerne inspirere af følgende:

Kontakt


Hvis du har brug for mere information er du velkommen til at kontakte stævnets danske kontakt:


Morten Meilby

e-mail: mm@iserve.dk

Tlf.: 40203500


Du kan også få hjælp til tilmelding.

Kontakt til stævnekontoret i Teramo:


INTERAMNIA WORLD CUP

ORGANIZING COMMITTEE

Via V. Irelli 55

64100 Teramo

Italien

Tlf.: +39 0861 266366

e-mail: info@interamniaworldcup.com

www.interamniaworldcup.com

FACEBOOK

Interamnia World Cup officielle Facebook side:

www.facebook.com/InteramniaWorldCup